Sokan már a főcím után félredobják, sokan érdeklődéssel figyelnek, másoknak egy pillanatra végigfut a hideg a hátán, amikor a különböző rosszindulatú daganatokkal kapcsolatban olvasnak, hallanak valamit.
…de egy mindannyiunkban közös:
“Ez ÉNvelem biztosan nem fordulhat elő!”, és ez a tudat olyan elemi erővel gyökerezik bennünk, hogy fel sem merül az ellenkezője.
Nincs is ezzel semmi baj. Egy egészséges ember fókuszáljon a céljaira, a munkájára, a családjára, de ne jelentse azt, hogy nem tesszük tisztába magunkat a rosszindulatú daganatok korai jeleinek észlelése terén.
Ugye azt nem kell hangsúlyozni, hogy mindenki azt hiszi, hogy Ő NEM, de mégis sok ezren halnak meg hazánkban rosszindulatú daganatok következtében és ők mindannyian közülünk kerültek ki!
Ezért csak azt tudom javasolni, hogy tartsuk meg egészséges meggyőződésünket és optimizmusunkat – pláne, ha ezt egészséges életmódunkkal is megtámogatjuk ugye – ÉS tudatosítsuk magunkban azt a néhány jelet, amit illik észrevenni. …és ha észrevesszük, akkor viszont gondolkodás nélkül, azonnal forduljunk orvoshoz, mert ekkor is csak azt mondani, hogy “ááá… én biztosan nem, ez biztosan nem az.” felérhet az öngyilkossággal.