Minden hónapban van egy hír a TV-ben, rádióban, amikor azt firtatják, hogy melyik orvos milyen tévedése milyen károkat okozott.
Az orvos munkaeszköze az ember, így ha téved, nagyot téved, mert emberi áldozattal jár – ez a szakmájából következik.
Ezért van az, hogy az orvosok dús gazdag emberek, hiszen meg van fizetve az a roppant felelőség, amelyet nap mint nap vállalnak.
Ennyi pénzért elvárható, hogy ne is tévedjenek – mondhatnánk. De mivel az orvos is ember, és aki dolgozik, az hibázik is, így egyszer-egyszer bizony becsúszhatnak hibák.

Addig ez rendben van. Amit viszont nem értek az az, hogy miért kell ezt úgy beállítani, mintha az orvos a társadalom ellensége lenne, akit ismét rajtakaptak egy ármányán, ismét leleplezték egy gaztattét. Egyébként sok ilyen gaztette van, amik mind rejtve maradnak, de most, most rajtakaptuk, világgá is kürtöljük.
Nem értem a híradások attitűdjét és szándékát. Nem értem a média szándékát. Vajon mi a célja ezekkel a szelektált hírekkel? …hogy nem a társadalmi bizalom építése, az biztos.

Arról miért nem szólnak a hírek, hogy az orvosok – ugyan munkaköri kötelességből – de naponta életeket mentenek, reményt adnak, gyógyítanak, stb.
Csak a mi cégünk, a Melanomamobil egyedül az elmúlt három évben több mint 7000 szűrővizsgálat elvégzése közben több tíz családot kímélt meg a fájdalmas, könnyes, szenvedéssel, gyásszal teli széthullástól. Erről miért nem szólnak a híradások?
Miért? Mert csak tesszük a dolgunkat. Jól tesszük a dolgunkat. Hiszen ezt ígértük. Ez természetes, nincs ebben semmi hírérték.

Mondhatom szép kis világban élünk. A médiának egy kicsit nagyobb felelőséggel kéne bánnia azzal a hatalommal, ami a birtokában van és – ugyan a profitot én is nagyon fontos dolognak tartom, de néha más szempontokat is érvényesíteniük kéne. Egy bank megteheti, hogy csak a profittal törődjön, egy kommunikációs szakember nem.