Beata, aki áttétes melanoma miatt kezdte el a Gerson terápiát 1981 január 20-án és akinek az "élményeiből" született könyve azóta páciensek százainak, talán ezreinek nyújtott bíztatást, iránymutatást és hasznos információkat, most megtisztelt minket azzal, hogy írt a blogba. Íme:

"Január 20-án csendes magánünnepséget tartok évente. Gerson-születésnapomat ünneplem olyankor. 1981 január 20-án érkeztem meg a mexikói Gerson-klinikára, szörnyű testi-lelki állapotban, terjedő melanomával és teljesen elárvultan egy idegen országban, egy idegen és bizarrnak tűnő terápia megkezdésére.

Ennek most 28 éve. Nemcsak életben vagyok,(noha a prognózis szerint további műtét nélkül maximálisan 1981 júniusig lett volna helyem ezen a Földön), hanem tartósan egészségesebb vagyok, mint fiatal koromban. Igen, kitartottam a Gerson életmód mellett, kizárólag bio terméken élek, 85 an vegetáriusan étkezem, naponta iszom a liternyi sárgarépa-és-alma vagy egyéb bio levet, baráti társaságban néha megiszom egy pohár bort, különben az alkohol kiesett az életemből, viszont gyakori utazásaim alatt óvatosan ugyan, de azt eszem, amit lehet. Szervezetem nem veszi rossznéven az ilyen ideiglenes "kicsapongásokat".

A betegség és a Gerson terápia 27 hónapja sokmindenre megtanított, amire különben nem jöttem volna rá. Beláttam, hogy milyen bután és kíméletlenül bántam a testemmel, használtam és kihasználtam, valódi szükségleteit elhanyagoltam, viszont folyamatosan mérgeztem napi 25 cigarettával, alváshiánnyal, megoldatlan stressz-adagokkal. Most már tudom, hogy ha odafigyelek a szervezetemre és tiszteletben tartom igényeit, remek szövetségesként működik és nagy az öngyógyító ereje..

Megtanultam azt is, hogy a külsőt és belsőt nem lehet és nem szabad szétválasztani. Gondolkozásmódom, világképem, hangulatom és önképem állandóan hat a szervezetemre, és persze ez fordítva is működik, de ha mindezt tudatosan élem meg, akkor könnyebb fenntartani az egyensúlyt a kettő között.

Egyszóval – hálás köszönet Dr.Gerson emlékének. Az ő terápiájának köszönhetem az elmúlt 28 évet és ami még hátra van életemből. Ezt az útat érdemes követni."