Először beszélt súlyos betegségéről Ewan McGregor (37): bőrrákot állapítottak meg nála, és többek között eltávolítottak egy daganatos anyajegyet a jobb szeme alól.

[img=images/ewanmcgregor.jpg width=200 float=left”>Csillagok háborújának sztárja a BBC-nek mesélt a félelmetes kórról. Elárulta, mivel világos a bőre, és sok-sok anyajegye van, ráadásul e mellett napozott is, elment megvizsgáltatni magát. Az ellenőrzés során a specialista azt gyanította, hogy nagyobb a baj, mint hitte a színész.

A doktor meggyőzte a Trainspotting hősét, hogy ez az egész nem vicc, ki kell vizsgáltatnia és ellenőrzés alatt tartani. A színész ezután leszedetett az arcáról több anyajegyet is, majd a szövettan eredménye alapján a szörnyű gyanú beigazolódott.

Ewan, aki háromgyermekes apa, beismerte, azóta is frászban van. Nem csoda, hiszen a daganatos betegek legalább(!) ötévnyi tünetmentesség után mondhatják csak gyógyultnak magukat.

McGregor kihasználva arcának megváltozását, borotválkozás utáni arcvizet reklámoz, amelyet összekötött a Long Way Down motoros utazási műsorával. A mozikba is visszatér éppen ezen a héten, pénteken egy pikáns krimiben, melynek címe Deception (Csalás). Olyan kollégák oldalán játszik, mint Michelle Williams és Hugh Jackman.

Azt pedig mondani sem kell, mennyire fontos a rendszeres szűrésen való részvétel, illetve a napozás elfelejtése!