Kivételesen nem a melanomához kapcsolódó fontos paraméterről van szó, hanem egy olyan technológiáról, ami megkönnyíti az olvasóknak ennek a blognak, illetve az ehhez hasonló, gyakran frissülő tartalmú webhelyeknek a követését.

Most időnként fel kell keresnie ezt a blogot is, ha éppen eszébe jut, gyakran nem talál új tartalmat, gyakran már többet is. Ezt a kellemetlenséget, a felesleges köröket kerülheti el az RSS használatával.

Ne gondoljon semmi bonyolult dologra, nagyon egyszerű, leírom, hogy mi a dolga.

1. Fontos, hogy olyan internet-bőngészője legyen, ami képes az RSS-forrásokat olvasni. Ezek: Opera (9.x), a Mozilla (3.x) valamint az Internet Explorer 7. és az Outlook 2003, 2007 is. Ha nem ezeket használja, akkor érdemes eldobni a régit és ingyenesen letölteni valamelyiket a fentiek közül.

2. Amikor már fut a gépén a fentiek közül valamelyik program, akkor vissza lép ide a blogba és jobb oldalon alul megkeresi ezt:

[img=images/rss.jpg width=475 float=left”>

Itt egyszerűen rákattint a jobb felső sarokban lévő RSS gombra. Ekkor a blogom – vagy bármely más oldal, ahol van RSS forrás – kódja automatikusan betöltődik a böngészőbe és megjelenik a tartalom ott is.

3. Miután megjelent a tartalom, fel kell ezt venni az RSS források közé. Van egy olyan kérdés, hogy "előfizet-e erre az RSS-re?" Ez ne tévessze meg Önt, az egész folyamat ingyenes, csak így fordították magyarra.

4. Be kell állítania, hogy a böngészője milyen gyakran látogassa végig a beállított forrásokat. Jobb gombbal a forrásra kattintva a Frissítés menüpont alatt tudja ezt megtenni a kívánt gyakoriságra.

Ennyi.

Ezt követően a böngészője a beállított időpontokban végiglátogatja az összes olyan blogot, webhelyet, aminek az RSS forrását betáplálta és amennyiben valahol talál új tartalmat, akkor figyelmezteti Önt erre.

Így az élete sokkal kényelmesebb lesz és megkíméli magát a felesleges kattintgatásoktól.