Dobó Kata és Győr polgármestere, Borkai Zsolt avatta fel a Melanomamobil győri rendelőjét

Melanomamobil Győr

Az anyajegyek összehasonlító vizsgálati eljárására épülő Melanomamobil 2010. február 16-án nyitotta meg új rendelőjét Győrben. Az átadáson részt vett Dr. Varga Gábor, a Petz Aladár Megyei Oktatókórház főigazgatója, aki szerint a betegellátás és a szűrés szempontjából lényeges űrt pótol a Melanomamobil. Borkai Zsolt polgármester az egészségtudatosságra hívta fel a figyelmet. Dobó Kata színművésznő – aki a nagymamáját veszítette el ebben a betegségben – évek óta jár a Melanomamobilhoz bőrrákszűrésre, és nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a rendszeres szűrés, hiszen a korai felismerés életmentő lehet.

 

 

A Melanomamobil 2005. február óta működik Magyarországon egy speciális teledermatológiai know-how alapján, melynek lényege, hogy a páciensek vizsgálata és a vizsgálat kiértékelése térben és időben szét van választva. Így elérhető az, hogy még azon pácienseink anyajegyeit is nagy tapasztalattal rendelkező orvos-specialista nézi végig, akiket az ország egyik távoli szegletében nézünk meg valamelyik szűrőállomásunkon.

 

A melanoma gyakorisága ijesztő gyorsasággal, évente mintegy 5-10%-kal nő világszerte, köszönhetően a napozási szokásoknak és a vékonyodó ózonrétegnek, amely egyre inkább átengedi a káros napsugarakat. Fontos azt is megjegyezni, hogy az összes rosszindulatú daganat mintegy 40%-a a bőrből indul ki. A melanoma a 25-29 éves nők között a leggyakoribb rosszindulatú daganat, míg az erejük teljében levő középkorú férfiaknál ez a legjellemzőbb halálhoz vezető daganat.

 

Ezek a teljesen tünetmentesen növekvő daganatok a Melanomamobil módszereivel, és több évtizedes klinikai tapasztalatával gyorsan és biztonsággal kiszűrhetőek.

 

Az elmúlt időszakban több mint 20.000 páciens fordult hozzánk bizalommal, számtalan bőrrákot, és több mint 80 korai melanomát fedeztünk fel, megmentve ezzel a páciensek életét.

További információ, bejelentkezés itt.