Ahogy az lenni szokott: örülök is, meg nem is.
Kemény volt hét héten keresztül szombatonként korán reggel autóba ülni, 8-10 órát keményen dolgozni, aztán hazautazni az ország különböző pontjairól, még akkor is, ha mind a hét alkalommal nem kellett jelen lenniük mindannyiunknak.

Fiatal fiú, bugyi és melltartó

Jellemző a fáradtságra, hogy egyik alkalommal, amikor egy fiatal fiú lépett a vizsgáló helységbe, akkor azt az utasítást adtam neki, hogy vetkőzzön bugyira és melltartóra. Persze nagy szemeket meresztett rám. Hamarosan én is meghallottam, amit mondtam és helyesbítettem.

Paraszolvencia

Egy idős néni nagy örömében, hogy kedvező híreket hallott és megnyugodhatott, távozáskor pénzt szorongatott a markában és kérte, hogy vegyem el hálája jeléül. Ő volt az egyetlen, aki így gondolkozott, de őt is megkértem, hogy inkább költse magára. Nagyon örült és elégedett volt az alapos vizsgálattal.

A színpadi beszéd haszna

Amikor Dobó Kata művésznővel a színpadon a szűrésről beszélgettünk, akkor búcsúzóul arra kértem a még várakozókat, hogy legyenek szívesek a vizsgálathoz levetkőzni és ne kelljen mindenkivel egyenként "küzdeni". Ehhez képest már az első páciens azzal kezdte, hogy ő nem vetkőzne le, csak az arcát akarja megmutatni. Nem ő volt az egyetlen.
A 6 rosszindulatú daganat közül, amit a mai napon találtunk, csak egy volt az arcon. Mi lett volna, ha nem vetkőztetjük le a pácienseket? Akkor hány daganatot találunk meg, ha csak azt nézzük meg, amit mutatni akartak?
Hogyan gondolkoznak azok a bőrgyógyászok, akik rendszeresen így járnak el?