Éppen most néztem, hogy nagyjából egy éve kezdtem a blogot. Az írás közben végig az lebegett a szemem előtt, hogy felhívjam a figyelmet a prevencióra, a szűrés jelentőségére és mindezt azzal támasztottam alá, hogy a már kialakult és nem a legkorábban eltávolított melanoma milyen veszélyes lehet.

Néhány hónapja, azt hiszem a kommentekből kezdtem rádöbbenni arra, hogy a blog legtöbb olvasója nem az, akinek szól. Hiszen, ki az, aki egészséges, ezer dolgon jár az agya, mindenre van ideje, csak éppen magára nincs, és mondjuk rákeresne a neten az anyajegyek vizsgálatára, melanomára, stb.?

Velük szemben, azok, akiket már megérintett a melanoma diagnózisának szele, ők viszont a neten lógnak és kutakodnak, keresnek, hogy mit tehetnének még magukért.
Éppen ők, akik megtalálják a blogomat is és miket olvasnak benne? …hogy milyen fontos a korai diagnózis és milyen veszélyes a melanoma.

Nem jó érzés, mert tudom, hogy nekik amúgy is nehéz és éppen nincsen szükségük ilyen olvasmányokra.

Kérdezem kedves Olvasóimat, hogy mi a véleményük erről? Tényleg így van?

Éppen ezért elhatároztam, hogy a jövőben több bejegyzést fogok szentelni a gyógyulásnak, pontosabban a tünetmentesség megőrzésének. Így azoki is értékes gondolatokra lelhetnek, akik éppen ezen fáradoznak.
Az Onkológiai Intézetben eltöltött sok év alatt bőven volt alkalmam tapasztalatokat gyűjteni, hogy melyek a leggyakrabban elkövetett hibák, a gyógyulással kapcsolatos téves hiedelmek, és mi az szerintem, ami a legeredményesebb lehet.

Kedves Olvasók! Ebben a témában miről olvasnának szívesen?