Már sehol nincs a nyári napsütés, az UV jelentések a rádióban, az égető érzés a bőrön, már régen eltűnt a hírekből az anyajegyek, a bőrrákszűrés témája, de a melanoma erre fittyet hányva, töretlenül szedi áldozatait. A melanomát nem érdekli, hogy éppen mi a sláger téma a médiumokban.

Az elmúlt héten az orvosaink 6 esetben állapították meg a melanoma klinikai diagnózisát. Ugye nálunk minden páciens anyajegyeit legalább két orvos látja, akik közül az egyik specialista, és ez a specialista a 6-ból 4 esetben erősítette meg a klinikai diagnózist.

Judit 31 éves
Frigyes 69 éves
Beatrix 27 éves és
Ferenc 43 éves.

Közülük Ferenc esete a legtanulságosabb, mert ő már egy éve járt nálunk, és már akkor is műtétet javasoltunk, amit annak ellenére nem végeztetett el, hogy még az egyik asszisztensnőnk is felhívta emiatt és emailt is küldtünk neki: így már egy éve nő a melanomája, de erről egy külön bejegyzést is fogok írni a tanulságok miatt.

Tehát, függetlenül attól, hogy szezonja van-e a bőrrákszűrésnek, anyajegyvizsgálatnak, azt kérem az olvasóimtól, hogy Önök, akik ismerik a téma súlyát, hívják fel ismerőseik, családtagjaik figyelmét a melanoma a veszélyére és a megelőzés egyszerűségére, jelentőségére.