Lehet, hogy a Forever Living termékektől mégsem.
A magam részéről csak a dezodort használom már évek óta, egyébként megelégedésemre. Azért választottam ezt, mert nincs benne alumínium és jól dezodorál.
Többen megkerestek, mint orvost, hogy álljak a többi termék forgalmazása mellé, de nem tettem.
Ennek fő oka az, hogy nálam nincs a fókuszban, a különféle termékek forgalmazása, de van másik oka is.
Kaptam egy cd-t, amin egy természetgyógyász orvos beszél arról, hogy a különféle termékek milyen betegségek gyógyítására, vagy legalábbis a gyógyulás elősegítésére alkalmasak.
Kb. a cd háromnegyedénél tartottam, amikor már nem is maradt olyan betegség, amire a termékek előnyös hatással bírnak és az orvostudomány ne adott volna nevet neki.
Azt gondolom, hogy ami mindenre jó, az semmire sem igazából. Hangsúlyozom, hogy ez az én szubjektív véleményem.

Nem is foglalkoztam túl sokat ezzel, boldog voltam azzal az egy termékkel, amit használtam.

Most pénteken részt vettem egy bőrgyógyász kongresszuson, ahol az egyik előadás azzal foglalkozott, hogy a különféle bőrápolási termékekben, kozmetikumokban milyen káros anyagok vannak.
Érdekes, hogy a törvények csak azt szabályozzák, hogy a termékeken fel kell tüntetni az összetevőket, azonban azt már nem, hogy ezeket az összetevőket be kéne vizsgálni egészségügyi szempontból.

Az előadáson elhangzottak közül csak egy dolgot emelnék ki, a triclosan-t, amit az EU környezetszennyező, mérgező anyagnak minősített. Hazaérve megnéztem a különféle szereket a lakásban és az előbb említett, kedvelt dezodoromban megtaláltam a triclosan-t.
Azt hiszem ezzel ennek használatát is befejeztem. Most ismét nekiállhatok keresni egy olyan dezodort, amiben nincs sem alumínium, sem triclosan, sem egyéb káros adalék és még működik is, mert az sem hátrány.

Hogy még egy példát említsek: a samponokban lévő nátrium-lauryl-sulfat az irodalom szerint szemfejlődési rendellenességeket okozhat többek között.

Kérdés, hogy találunk-e még olyan szereket, amiben nincs káros anyag. Most nekiállok keresni.

Triclosan:
A triclosan szintetikus alapú tartósítószer, amelyet baktérium- és gombaölő hatása miatt a kozmetika számos szereiben, illetve fogkrémben, szappanban és lábápolókban is megtalálható. Viszont allergiát okozhat, és káros az egészségre. Mérgező anilint "állít elő" amely a bőrön és a nyálkahártyán keresztül felszívódik a szervezetbe, majd ott szétterjed. A bőr természetes savvédőköpenyét támadja meg és károsíthatja a májat. Ha egy fogkrém triclosant tartalmaz, a szájhigiénia veszélyessé válhat. Lenyelésekor még az emésztéshez fontos bélbaktériumokat is károsíthatja. A triclosan előállítása során mérgező anyagok keletkezhetnek, pl. dioxinok és furánok. Ezek az összetevők is beépülhetnek szervezetünkbe, károsíthatják a májat és rákot okozhatnak. A triclosan széles körben való alkalmazása bizonyíthatóan ellenálló csírák kialakulásához vezet. Ez azt jelenti, hogy a triclosan rendszeres használatával pont az ellenkezőjét érjük el, mint amit akartunk: a kórokozók ellenállóvá válnak és már nem lehet őket célzottan legyőzni.
A triclosant az Európai Unió a környezetszennyező anyagok kategóriájába sorolja. Biológiailag nehezen bomlik le, mérgező az élővizek és a halak számára. Ha a triclosan bekerül a folyókba, UV-sugárzás hatására dioxinok keletkezhetnek belőle. A triclosan rendkívül káros a vízben megtalálható organizmusokra és maradandó károkat okozhat a folyóvizekben.