Ez egy abszolút politikamentes, szakmai blog, aminek célja az olvasó támogatása a szakmai tapasztalataimmal, tudásommal. Ez akkor is így van, amikor az egyik kötelezően kifüggesztendő nyilatkozat követi a másikat és így magam is közzé teszek egyet.

Ez egy olyan küldetésnyilatkozat, amit orvosként és emberként is őszinte szívvel ajánlok mindenkinek, akár kifüggeszti azt otthon a falra, akár nem, mert leginkább az számít, hogy mennyit valósítunk meg belőle:

 

“Először otthon legyek sikeres.

Az otthonom olyan hely, ahol jómagam, a családom, a barátaim és a vendégeim örömet, nyugalmat, békét és boldogságot találnak. Ez az otthon legyen tiszta és rendezett, ugyanakkor meghitt és barátságos. Okosan döntök arról, hogy mit együnk, mit olvassunk, mit nézzünk és mit csináljunk az otthonunkban. Minden erőmmel azon leszek, hogy megtanítsam a gyermekeimet szeretni, tanulni és nevetni, hogy felismerjék és hasznosítsák egyedi adottságaikat.

Nagyra értékelem a demokratikus társadalmunk biztosította jogokat, szabadságot és felelősséget. Felelős és tájékozott polgára kívánok lenni a hazámnak, részt akarok venni a politikai eseményekben, hallatom a hangomat és leadom a szavazatomat.

Magabiztos ember akarok lenni, aki megragadja a kezdeményezést, ha életcéljainak eléréséről van szó. A helyzeteket és a lehetőségeket magam kezelem, nem várom meg, hogy mások kezeljék ezeket helyettem.

Igyekszem távol tartani magam minden káros szokástól és szenvedélytől. Olyan szokásokat fejlesztek ki, melyek megszabadítanak a régi skatulyáktól és korlátoktól, megsokszorozzák a képességeimet és tágítják választási lehetőségeim körét.

A pénzem a szolgám és nem a parancsolóm. Igyekszem megteremteni a magam számára a teljes anyagi függetlenséget. A vágyaimat mindig alárendelem a szükségleteimnek és a lehetőségeimnek. Lehetőleg kerülök mindenfajta fogyasztási hitelt. Kevesebbet költök, mint amennyit keresek, bevételem egy részét folyamatosan megtakarítom, illetve befektetem.

Ezen felül pénzemet és tehetségemet arra fordítom, hogy szolgálataimmal és jótékony célú adományaimmal az életet mások számára kellemesebbé tegyem.”

(forrás: Stephen R. Covey: The 7 Habits of Highly Effective People)

ÉRDEKKONFLIKTUS: nincs