Annyi egészség védő tipp, napozást tiltó cikk jelenik meg napjainkban, hogy a segítő szándék ellenére is elveszik a hangjuk a média zajban. Összeszedtünk pár gondolatot arról, amiket mindenképpen hasznos lenne megfogadni a nyárra, hogy még sokáig és egészségesen élvezhessük a nap sugarait.

Nem csak a csoki barnára sült bőr az elfogadott nyáron! Látta már, hogy Nicole Kidman vagy Madonna hogy napoznak? Legendásak a gyönyörű fehér bőrükről, és sosem szégyellték ezt. Bőrük épsége érdekében mindig pólót hordanak. Ön gondolt már erre?

Egyébként egészséges barnaság nincs. A barna szín azt jelenti, hogy a bőr védekezett az őt ért káros sugarak ellen. Aki mindenképpen baran bőrre vágyik, annak az önbarnító krémek használatát javasoljuk.

Az árnyékban is ugyan úgy figyelni kell a megfelelő védelemre, nem elég csak akkor bekenni magunkat, mikor a napra indulunk.

A naptejek használatának legnagyobb titka, hogy megfelelő faktorszámút használjunk. Ennek megválasztásakor vegyük figyelembe, hogy milyen érzékeny a bőrünk, mennyire erősek a napsugarak, milyen sok időt töltünk a közvetlen sugárzásban, és hogy melyik testrészünkön használjuk.
Figyeljünk arra, hogy elegendő mennyiséget használjunk, ne ezen spóroljunk! (tudományos vizsgálatok tanulsága alapján az emberek kb. a szükséges mennyiség felét használják, így a 15-ös faktorból a végére 4-lesz. )A ruha alól kilógó testrészek mellett, krémezzük be azokat a részeket is, ahonnan a fürdőruha elmozdulhat, így nem érhet minket meglepetés az este végére.

A leginkább veszélyben lévő területek a fejtető, orr, orca, fülek, ajkak, nyak és váll régiói, kezek és lábak.

A fényvédő krémek használatakor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy már páncéllal vagyunk védve a napsugarak ellen. Ez korán sem igaz, a bőrt nem lehet becsapni. Átlagos tendencia, hogy a fényvédő krémeket használók többet tartózkodnak a napon, de nem megfelelően használják a krémeket. Alaposan kenje be magát, és figyeljen arra, hogy ezt gyakran megismételje.

A megfelelő fényvédelem bármilyen fontos is, de sajnos ez sem jelent teljes biztonságot a melanoma kialakulásának meggátolásban. Rendszeres kontroll vizsgálattal még időben elkapható a baj!

Reméljük tanácsaink hasznosak voltak, és biztonságban élvezheti a nyár kellemes napsugarait!