Sokan azt hisszük minket nem érhet baj… Néha azonban találkozunk olyan történetekkel, amelyek elgondolkoztatnak… Engem is érhet baj? Íme, egy eset, melynek főszereplője egy fiatal, életvidám, egészséges nő, aki ráadásul majdnem 2 évig a mi (MelanomaMobil) munkatársunk volt. Mint látjuk, ez sem jelent kivételt…

Ezt írta Noémi a melanoma eltávolítását követően.

„J. Noémi, 26 éves fiatal, pörgős, szingli lány vagyok, Tatabányán születtem és 4 éve már Budapesten lakom. Több évnyi multinacionális környezetben szerzett tapasztalat után, jelenleg egy szállítmányozó cégnél vagyok értékesítési vezető.

Mikor találkoztam először ezzel a szóval, hogy melanoma?

2010: Főiskolai diplomámat megszerezve lehetőseget kaptam a MelanomaMobil csapatánál marketing szakterületen elhelyezkedni. Sok-sok pácienssel tartottam a kapcsolatot, több ezer emberhez juttattuk el az üzenetünket: “a szűrés életet menthet”.

Soha nem gondoltam volna, hogy ez velem is megtörténhet…

2014: megtörtént…

Tisztán emlékszem arra a pillanatra, mikor a kontrollvizsgálatom leletét olvastam, benne az állt: megelőző célú eltávolítás. Gondolkodtam, bár a MelanomaMobil-os tapasztalataimból kiindulva, nem halogattam a műtétet…. Utána 9 napra egy váratlan telefonhívás fogadott a munkahelyemen, bevallom őszintén ott rögtön összeomlottam… Sosem gondoltam volna, hogy egy ártalmatlannak tűnő anyajegy képes lenne elvenni az ÉN életemet is…

Diagnosztizálásom után…”Clark 2 melanoma Breslow 0,23 mm”

Megtanultam, hogy mindent le tudok győzni, a félelmeimet és a betegséget egyaránt. A családom az életem, na meg a barátok nélkül nehéz lett volna ezt az időszakot átvészelni… Jókor jó helyen voltam, jó emberekkel és most büszkén viselem a műteteim nyomait.

Tanács, amit adhatok a 20as éveiben járó fiataloknak (IS): 

Ne dugjátok homokba a fejeteket, sajnos egyre több fiatal hal meg ebben a daganatos betegségben. Ez nem CSAK egy bőrrák… Ez egy nagyon komoly betegség, amely gyorsan elterjed, aztán elveszi az életed… Mindig kell szakítanunk magunkra annyi időt, hogy kivizsgáltassuk magunkat egy évben legalább egyszer tetőtől talpig, mert itt vagyok rá én az élő példa, hogy ott is lehet baj, amit mi nem is gondolnánk.

Köszönöm!

Ezúton szeretnék újból köszönetet mondani mindazoknak, akik aggódtak és szorítottak nekem, a családomnak, édesanyámnak, édesapámnak, testveremnek,hogy támogatnak és szeretnek. Köszönöm a MelanomaMobil profi orvosi csapatának a figyelmes vizsgálatokat, Dr. Doleviczényi Zoltánnak, a szakszerű műtéti ellátásért, Miczki Marikának, aki műtősnőként az egész kezelésem alatt mindvégig mellettem volt. Főnökömnek-, Attilának, hogy próbaidőm alatt is  teljes mértékben segíti gyógyulásomat.”

Budapest, 2014. Július 28.