Üzleti körökben köztudott, hogy nincs stagnálás, csak fejlődés, vagy hanyatlás.
A Melanomamobil bőrrákszűrést nem támogatja senki. Mi a piacon dolgozunk, a páciensek a lábukkal szavaznak, amikor minket választanak és hozzánk jönnek, és szerencsére sokan jönnek és még többen visszatérnek, ami azt jelenti, hogy elégedettek azzal, amit tőlünk kapnak.
Egyre több orvos dolgozik nálunk, így a Melanomamobil egységes szakmai színvonalának megtartása és javítása egyre több munkát kíván.
Éppen ezért a tegnapi napon továbbképzést tartottunk, amit tanulság képen az előző bejegyzésem történetével vezettem be.
A továbbképzésen mindenki ott volt, orvosok és asszisztensek és meghívtuk az Országos Onkológiai Intézet Főorvosát, Dr. Gilde Katalint.
Átbeszéltük a folyamatainkat és végignéztünk rengeteg felvételt anyajegyekről, daganatokról: megvitattuk a tanulságokat, hogy hogyan döntöttünk egyes esetekben a klinikai kép alapján és mit igazoltak a szövettani vizsgálatok.

Érdekes tapasztalat volt, amit az egyik asszisztensünk osztott meg velünk, aki azokat a pácienseket hívja vissza telefonon, akiknek megelőző célú műtétet javasoltunk egy-egy nagyon szabálytalan anyajegy miatt.
Elmondta, hogy 10-ből kb. 6-7 páciens nem is emlékezett rá, hogy ez volt a javaslat, vagy nem vette komolyan és még nem tett semmit az ügyben.
Mi maximum 3x hívunk valakit emiatt, aztán nem zaklatjuk tovább, végül is senkinek nem vagyunk az anyukája, vagy apukája és pácienseink felnőtt emberek.
Azt azért szívesen megkérdezném valakitől, hogy miért jön el szűrésre, ha azután nem veszi komolyan a véleményünket. Szerencsére az elmúlt több mint 3 év során nem jutott vissza hozzánk olyan hír, hogy ebből baj lett volna.

A továbbképzésen több olyan javaslat és ötlet is megfogalmazódott, amelyekkel folyamatainkat még jobbá tehetjük. Örömmel nyugtáztam, hogy egyre többen vagyunk és egyre izgalmasabb szakmai élet kezd kibontakozni a Melanomamobilnál, melynek természetesen legnagyobb haszonélvezői a pácienseink.