A Melanomamobil tegnap volt 5 éves.

 

Évfordulók környékén az ember hajlamos elgondolkozni, számotvetni. Magam az alábbi érdekes számokon elmélkedtem a legtöbbet.

 

Az elmúlt időszakban több mint 20.000 páciens fordult hozzánk bizalommal és több mint 80 korai melanomát fedeztünk fel, ezzel a páciensek életét megmentve.

 

Egy személy halála 117,7 millió forintjába kerül az államnak (forrás: Figyelő). Ennek kb. egyharmada az orvosi költségek, míg kétharmada a kieső GDP (hozzájárulás az össztermékhez).

Így számolva, ez azt jelenti, hogy az elmúlt öt évben 9,5 milliárd forinttal járultunk hozzá az állami költségvetéshez közvetve.

 

Büszke vagyok magunkra és pácienseinkre, hogy egy olyan világban, ahol minden második hír arról szól, hogy kik hogyan tüntetik el adóforintjainkat, mi és a pácienseink önerőből, egyetlen forint állami támogatás nélkül, ilyen hatalmas összeggel járulhattunk hozzá a büdzséhez.

 

Ezért persze senki nem fog köszönetet mondani, csak azért gondolkoztam el ezen, mert mindennapi munkánknak ez is egy érdekes aspektusa.

 

A továbbiakban is pácienseink azért fognak hozzánk fordulni, mert tudják, hogy nálunk minden anyajegyüket, egyenként, alaposan két orvos is végignézni, időről időre egymással összehasonlítja, így a legnagyobb biztonságban tudhatják magukat.

Ez a lényeg. Ezért dolgoztunk eddig és fogunk a jövőben is.

 

További sok sikert és jó egészséget kívánok magunknak születésnapunk alkalmából és természetesen pácienseinknek is.